Contact en werkwijze

Hoofdvestiging logopediepraktijk Punt:

Karel Doormanlaan 124
3333 AM Zwijndrecht
Tel. 078-6120722
info@logopediepraktijkpunt.nl

De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per auto. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. 

U kunt parkeren aan de kant van de Gossaertstraat. De ingang van de praktijk zit op de hoek van de Karel Doormanlaan en de Mérodestraat.

Openingstijden:
De praktijk is de gehele week geopend van 08:00 uur tot ongeveer 17:30 uur. Ook op woensdagavond is behandeling mogelijk. Indien medisch noodzakelijk kunnen de behandelingen ook aan huis plaatsvinden.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden voor onderzoek en/of behandeling na doorverwijzing door huisarts of specialist. Aanmelding voor logopedie kan via de telefoon of per e-mail.

Intake:
Tijdens de eerste sessie vindt het intakegesprek plaats. Hierin wordt de hulpvraag geformuleerd.

Onderzoek:
Na het intakegesprek volgt het logopedisch onderzoek. Hiervoor zijn een of meerdere sessies nodig. Aan de hand van de resultaten wordt de diagnose gesteld en wordt er een behandelplan gemaakt.

Behandeling:
De diagnose en het behandelplan worden met de ouders of de cliënt besproken. Indien akkoord wordt het behandelplan vervolgens uitgevoerd. Afhankelijk van de ernst van het probleem vinden er een of twee behandelingen per week plaats. In overleg wordt gekozen voor een dag en tijdstip dat binnen uw mogelijkheden past. Een behandeling duurt gemiddeld 25 minuten.

Elke sessie ontvangt de ouder of de cliënt huiswerk. Het thuis herhalen van de oefeningen is een voorwaarde voor het slagen van de therapie.

U wordt vriendelijk verzocht om bij de eerste afspraak het volgende mee te nemen:

  • Verzekeringsgegevens (pasje verzekeringen)
  • Verwijsbrief van arts of specialist
  • Identiteitsbewijs
  • Andere belangrijke gegevens/onderzoeksresultaten